Szanowni Państwo,

Rozpoczęła się rekrutacja do nowych projektów, w ramach których oferujemy bezpłatne usługi m.in.:
psychologa, doradcy zawodowego, prawnika,
a także szkolenia zawodowe wraz ze stypendium szkoleniowym,
staże zawodowe oraz pomoc w znalezieniu zatrudnienia.

Serdecznie zapraszamy !

Jednocześnienie ze względu na Państwa bezpieczeństwo oraz pracowników,
Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi świadczy usługi

w godzinach od 7:30 do 15:30 w formie zdalnej.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji pod nr tel.:


81 534-82-90


534-032-029


533-485-990

oraz pod adresami email:

praca@ffm.pl

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 7415
Nazwa zawodu: Klasyfikatorzy żywności i pokrewni
Synteza zawodu: Klasyfikatorzy żywności i pokrewni odbierają i klasyfikują drób, jaja i pierze; kontrolują warunki higieniczno-sanitarne w zakładach przetwórczych drobiarskich oraz przestrzeganie warunków przetwórczych i wymogów jakościowych dla pro- duktów jajczarsko-drobiarskich; klasyfikują ryby morskie, słodkowodne i ptactwo przeznaczone do spożycia lub na przerób.
Zadania zawodowe: - klasyfikowanie jaj i przeprowadzanie wyrywkowej kontroli ich jakości na urządzeniach do świetlenia;
- selekcjonowanie drobiu żywego według wymaganych kryteriów oceny, tj. wg wieku, wagi, płci, dojrzałości, upierzenia czy stanu zdrowia;
- selekcjonowanie drobiu bitego pod względem budowy, umięśnienia, wytuczenia, barwy tuszek oraz obróbki technologicznej i stopnia schłodzenia;
- klasyfikowanie do celów handlowych lub przetwórczych ryb morskich i słodkowodnych oraz skorupiaków i głowonogów, znajdujących się w stanie świeżym (żywym), solonym lub mrożonym;
- ważenie dziczyzny i ptactwa, określanie gatunków klasyfikowanych zwierząt łownych i ptactwa z podziałem według wieku i płci;
- sprawdzanie wypatroszenia tuszy dziczyzny i ptactwa, ich wyglądu, barwy i stopnia uszkodzenia wewnętrznego części, jak: combra, polędwicy czy szynki;
- prowadzenie instruktażu dla pracowników punktów skupu w zakresie techniki skupu, warunków sanitarnych i obchodzenia się ze skupionym towarem;
- wykonywanie innych zadań związanych z podanymi wyżej.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 02.06.2020r.
Stronę odwiedzono 19296782, aktualnie przegląda ją 8 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON