Logo EFS

Szanowni Państwo,
Rozpoczęła się rekrutacja do nowych projektów, w ramach których oferujemy bezpłatne usługi m.in.:
psychologa, doradcy zawodowego, prawnika,
a także szkolenia zawodowe wraz ze stypendium szkoleniowym,
staże zawodowe oraz pomoc w znalezieniu zatrudnienia.

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 5122
Nazwa zawodu: Kucharze
Synteza zawodu: przygotowują różnego rodzaju posiłki, potrawy i wyroby w hotelach, restauracjach i innych publicznych miejscach żywienia, jak też na statkach, w pociągach pasażerskich i domach prywatnych; planują i organizują pracę w kuchni.
Zadania zawodowe: - planowanie posiłków oraz przygotowywanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami higieniczno-sanitarnymi;
- planowanie i koordynowanie pracy w kuchni;
- pobieranie surowców i półfabrykatów do produkcji kulinarnej oraz dokonywanie ich oceny;
- obróbkę wstępną surowców z zachowaniem ich wartości odżywczej;
- wykonywanie różnymi technikami i metodami określonych potraw, wyrobów garmażeryjnych, ciast, deserów i napojów;
- prowadzenie instruktażu w zakresie metod i technik sporządzania wyrobów kulinarnych;
- wykonywanie innych zadań związanych z podanymi wyżej;
- nadzorowanie innych pracowników.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 24.11.2020r.
Stronę odwiedzono 19994130, aktualnie przegląda ją 6 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON