KOMUNIKAT

Szanowni Państwo,

w trosce o wspólne bezpieczeństwo zdrowotne informujemy o zmianie sposobu obsługi Klientów.
Od dnia 17.03.2020 prosimy o kontaktowanie się z pracownikami wyłącznie drogą telefoniczną
(81 534 82 90) lub e-mailową (bezpośrednio z każdym pracownikiem lub praca.ffm@gmail.com).

W razie konieczności dostarczenia np. dokumentacji do siedziby Fundacji prosimy o wrzucanie jej do skrzynki, umieszczonej przed wejściem.

Powyższe zmiany obowiązują do odwołania.

Przepraszamy za utrudnienia,

Z poważaniem,

Agencja Zatrudnienia - Fundacja Fuga Mundi

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 321310
Nazwa zawodu: Technik technologii żywności – przetwórstwo owocowo-warzywne
Synteza zawodu: Kieruje i nadzoruje powierzony mu odcinek produkcji wyrobów z owoców, warzyw i grzybów, soków i napojów, koncentratów owocowych i warzywnych; dokonuje rozliczeń produkcyjnych oraz uczestniczy w badaniach i opracowywaniu nowych technologii i wyrobów.
Zadania zawodowe: - nadzorowanie prawidłowości przebiegu produkcji oraz kontrolowanie obowiązujących parametrów technologicznych;
- dokonywanie kontroli między poszczególnymi fazami produkcji w zakresie zgodności z obowiązującymi normami jakościowymi, instrukcjami i recepturami;
- podejmowanie samodzielnych decyzji w przypadku zaistniałych zakłóceń produkcji lub zgłaszanie ich przełożonym;
- zapewnianie dobowego zaopatrzenia działu w niezbędne surowce, materiały, opakowania oraz przekazywanie wyrobów do magazynu;
- organizowanie i nadzorowanie pracy podległych pracowników;
- rozliczanie ilości zużytych surowców, opakowań i materiałów pomocniczych zgodnie z obowiązującymi normatywami;
- prowadzenie kart pracy pracowników produkcji oraz innej dokumentacji;
- nadzór nad przestrzeganiem przez podległych pracowników przepisów bhp w zakresie stosowania odzieży ochronnej, zabezpieczeń osobistych, bezpiecznej obsługi urządzeń, czystości na stanowiskach pracy, itp.;
- uczestniczenie w opracowywaniu instrukcji technologicznych oraz normatywów zużycia surowców i materiałów;
- uczestniczenie w badaniach związanych z opracowywaniem nowych wyrobów i technologii.
Dodatkowe zadania zawodowe: - wykonywanie badań analitycznych surowców, półfabrykatów i produktów gotowych oraz innych analiz specjalistycznych z wykorzystaniem sprzętu i aparatury laboratoryjnej.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 10.03.2020r.
Stronę odwiedzono 18777626, aktualnie przegląda ją 6 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON