Szanowni Państwo,

Rozpoczęła się rekrutacja do nowych projektów, w ramach których oferujemy bezpłatne usługi m.in.:
psychologa, doradcy zawodowego, prawnika,
a także szkolenia zawodowe wraz ze stypendium szkoleniowym,
staże zawodowe oraz pomoc w znalezieniu zatrudnienia.

Serdecznie zapraszamy !

Jednocześnienie ze względu na Państwa bezpieczeństwo oraz pracowników,
Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi świadczy usługi

w godzinach od 7:30 do 15:30 w formie zdalnej.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji pod nr tel.:


81 534-82-90


534-032-029


533-485-990

oraz pod adresami email:

praca@ffm.pl

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 321309
Nazwa zawodu: Technik technologii żywności – przetwórstwo mleczarskie
Synteza zawodu: Kieruje i nadzoruje powierzony mu odcinek produkcji takich wyrobów jak: mleko spożywcze, śmietana spożywcza, napoje mleczne, masło sery (podpuszczkowe, dojrzewające) twarde i miękkie, sery topione, lody mleko zagęszczone i mleko w proszku, kazeiny i białczany sodu, odżywki i preparaty mlekozastępcze ; dokonuje rozliczeń produkcji oraz uczestniczy w badanuiach naukowych i opracowywaniu nowych wyrobów i technologii.
Zadania zawodowe: - organizowanie i nadzorowanie produkcji oraz stanowisk pracy, instruowanie zatrudnionych w zakresie obsługi maszyn i urządzeń oraz przestrzegania higieny i normatywów technologicznych;
- dokonywanie kontroli międzyoperacyjnych w zakresie zgodności z obowiązującymi normami , zwłaszcza że mleko i jego przetwory, śzczególnie lody są pożywką dla bakerii powodujących ciężkie schorzenia u ludzi;
- nadzór nad właściwą eksploatacją linii produkcyjnych oraz maszyn i urządzeń,a w razie awarii samodzielne podejmowanie decyzji lub zgłaszanie ich przełozonym;
- współuczestniczenie przy opracowywaniu instrukcji technologicznych oraz noramtywów zużycia surowców i materiałów pomocniczych;
- prowadzenie dokumentacji dotyczącej ilości wyprodukowanych wyrobów, zużycia surowców, materiałów pomocniczych oraz nakłądu pracy;
- udział w badaniach związanych z opracowywaniem nowych materiałów i technologii,
- nadzór nad pracownikami w zakresie przestrzegania higieny i przepisów bhp oraz ppoż.
Dodatkowe zadania zawodowe: - wykonywać badania analityczne surowców, półfabrykatów i produktów gotowych oraz inne analizy specjalistyczne z wykorzystaniem sprzetu i aparatury laboratoryjnej.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 02.06.2020r.
Stronę odwiedzono 19272282, aktualnie przegląda ją 5 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON