Szanowni Państwo,

Rozpoczęła się rekrutacja do nowych projektów, w ramach których oferujemy bezpłatne usługi m.in.:
psychologa, doradcy zawodowego, prawnika,
a także szkolenia zawodowe wraz ze stypendium szkoleniowym,
staże zawodowe oraz pomoc w znalezieniu zatrudnienia.

Serdecznie zapraszamy !

Jednocześnienie ze względu na Państwa bezpieczeństwo oraz pracowników,
Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi świadczy usługi

w godzinach od 7:30 do 15:30 w formie zdalnej.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji pod nr tel.:


81 534-82-90


534-032-029


533-485-990

oraz pod adresami email:

praca@ffm.pl

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 7413
Nazwa zawodu: Robotnicy w produkcji wyrobów mleczarskich
Synteza zawodu: Robotnicy w produkcji wyrobów mleczarskich wytwarzają różnego rodzaju sery podpuszczkowe i dojrzewające, twarogi i serki twarożkowe oraz lody.
Zadania zawodowe: - wytwarzanie serów podpuszczkowych dojrzewających: prowadzenie w różny sposób, zależnie od rodzaju wyrabianego sera, procesów zaprawiania mleka i jego enzymatycznej koagulacji, obróbki uzyskanego skrzepu (krojenia, osuszania ziarna), formowania i prasowania serów, ich solenia i dojrzewania;
- wytwarzanie twarogu kwasowego: prowadzenie procesów zaprawiania i kwasowej koagulacji mleka, obróbki uzyskanego skrzepu (krojenia, płukania, odczerpywania serwatki) i prasowania;
- wytwarzanie twarogu kwasowo-podpuszczkowego: prowadzenie procesów zaprawiania i kwasowo-podpuszczkowej koagulacji mleka, wyczerpywanie masy sera przez ociekanie i prasowanie;
- wytwarzanie klasycznych serów twarogowych, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, przez formowanie twarogu kwasowego w postaci płaskiego bloku, krojonego na odpowiednio mniejsze porcje, lub w tzw. klinki;
- opracowywanie technologii wytwarzania lodów i ustalanie składu surowców i asortymentu lodów;
- przygotowywanie mieszanek surowców, ich pasteryzowanie i zamrażanie.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 02.06.2020r.
Stronę odwiedzono 19334097, aktualnie przegląda ją 6 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON