Szanowni Państwo,

Rozpoczęła się rekrutacja do nowych projektów, w ramach których oferujemy bezpłatne usługi m.in.:
psychologa, doradcy zawodowego, prawnika,
a także szkolenia zawodowe wraz ze stypendium szkoleniowym,
staże zawodowe oraz pomoc w znalezieniu zatrudnienia.

Serdecznie zapraszamy !

Jednocześnienie ze względu na Państwa bezpieczeństwo oraz pracowników,
Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi świadczy usługi

w godzinach od 7:30 do 15:30 w formie zdalnej.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji pod nr tel.:


81 534-82-90


534-032-029


533-485-990

oraz pod adresami email:

praca@ffm.pl

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 8278
Nazwa zawodu: Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji napojów bezalkoholowych, wyrobów alkoholowych i pokrewni
Synteza zawodu: Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji napojów bezalkoholowych, wyrobów alkoholowych i pokrewni pracownicy obsługują i nadzorują urządzenia do produkcji różnego rodzaju napojów bezalkoholowych, z wyjątkiem soków owocowych i warzywnych, urządzenia do wytwarzania z surowców roślinnych (ziaren zbóż, owoców, ziemniaków) napojów alkoholowych i innych wyrobów otrzymywanych w wyniku procesów fermentacyjnych: win, piwa, spirytusu i wyrobów spirytusowych, octu, drożdży i podobnych produktów.
Zadania zawodowe: - obsługiwanie i nadzorowanie instalacji i urządzeń w ciągach technologicznych do produkcji napojów bezalkoholowych o różnych smakach, takich jak: lemoniada, oranżada, cola, napoje owocowe, tonik itp.;
- obsługiwanie i nadzorowanie instalacji i urządzeń do sporządzania nastawów winiarskich oraz sterowania procesem fermentacji i leżakowania win;
- obsługiwanie i nadzorowanie instalacji i urządzeń do produkcji słodu, sporządzania i fermentacji brzeczki, stosowanych przy produkcji piwa;
- obsługiwanie i nadzorowanie aparatury i urządzeń do produkcji spirytusu surowego z surowców pochodzenia roślinnego;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń destylacyjnych i rektyfikacyjnych służących do odpędzania alkoholu etylowego po fermentacji i jego oczyszczania;
- obsługiwanie i nadzorowanie aparatury i urządzeń do sporządzania zestawów wódek czystych, gatunkowych, koniaków, likierów, kremów oraz do kupażowania win i podobnych produktów, w celu otrzymania oczekiwanego smaku i zapachu;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji octu spirytusowego i winnego;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji drożdży;
- czyszczenie i mycie urządzeń, wykonywanie drobnych napraw oraz konserwacji;
- wykonywanie zadań związanych z podanymi wyżej;
- nadzorowanie innych pracowników.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 02.06.2020r.
Stronę odwiedzono 19334616, aktualnie przegląda ją 7 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON