KOMUNIKAT

Szanowni Państwo,

w trosce o wspólne bezpieczeństwo zdrowotne informujemy o zmianie sposobu obsługi Klientów.
Od dnia 17.03.2020 prosimy o kontaktowanie się z pracownikami wyłącznie drogą telefoniczną
(81 534 82 90) lub e-mailową (bezpośrednio z każdym pracownikiem lub praca.ffm@gmail.com).

W razie konieczności dostarczenia np. dokumentacji do siedziby Fundacji prosimy o wrzucanie jej do skrzynki, umieszczonej przed wejściem.

Powyższe zmiany obowiązują do odwołania.

Przepraszamy za utrudnienia,

Z poważaniem,

Agencja Zatrudnienia - Fundacja Fuga Mundi

Do pobrania formularz rejestracyjny do projektów

format .docx

format .pdf

1 procent
zobacz >>>





Klasyfikacja zawodów

Zobacz także szczegółowy opis ponad 300 zawodów.

Klasyfikacja zawodów - układ strukturalny
Szukanie po nazwie lub fragmencie: 
Wybierz literę


Kod zawodu: 8272
Nazwa zawodu: Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów mleczarskich
Synteza zawodu: Operatorzy maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów mleczarskich obsługują i nadzorują aparaturę, maszyny i urządzenia, które przetwarzają surowce mleczarskie i wytwarzają różnorodne artykuły mleczarskie.
Zadania zawodowe: - obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do czyszczenia mleka, homogenizatorów, pasteryzatorów, wirówek i czujników temperatury oraz skierowanie mleka do zbiorników magazynowych;
- rozlewanie mleka spożywczego do butelek, folii polietylenowej lub kartoników;
- obsługiwanie urządzeń do przetwarzania mleka na napoje fermentowane (kefiry, jogurty) oraz rozlewanie ich do opakowań;
- obsługiwanie i nadzorowanie pracy maszyn i urządzeń do obróbki termicznej mleka w celu produkcji mleka zagęszczonego i różnych koncentratów mlecznych;
- obsługiwanie i nadzorowanie linii do ciągłej produkcji serków twarogowych homogenizowanych i serków ziarnistych oraz ich pakowania;
- obsługiwanie i nadzorowanie zespołu urządzeń do produkcji kazeiny i pakowania jej do worków;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń lub linii produkcyjnej do produkcji serów dojrzewających;
- obsługiwanie i nadzorowanie zestawu maszyn i urządzeń, częściowo zautomatyzowanych, do produkcji masła w pełnym cyklu produkcyjnym, tj. od dojrzewania śmietany do pakowania kostek w kartony;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji mleka w proszku i jego pakowania;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji serów topionych i ich pakowania;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji laktozy i pozbawionej białek serwatki;
- obsługiwanie i nadzorowanie urządzeń do produkcji, porcjowania, formowania i pakowania lodów spożywczych metodą przemysłową;
- wykonywanie zadań związanych z podanymi wyżej;
- nadzorowanie innych pracowników.



Laboratorium ECDL


Polskie Towarzystwo Informatyczne

Agencja Zatrudnienia Fundacji Fuga Mundi

Nasza działalność została nagrodzona DYPLOMAMI

Dobre Praktyki
EFS 2008

Dobre Praktyki
PFRON 2006

Polityka prywatności | Mapa serwisu

© 2008 Fundacja Fuga Mundi, wszelkie prawa zastrzeżone

Data ostatniej modyfikacji: 10.03.2020r.
Stronę odwiedzono 18770219, aktualnie przegląda ją 9 osób.
FFM Projekt współfinansowany ze środków
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
PFRON